| -

     
 
   
 
     
 
   
 
Holsteiner hengst met een geweldig springvermogen. Op 5-jarige leeftijd klasseerde hij zich op de 5de plaats op het WK in Zangersheide met Jos Lansink. Op concours Hasselt 2002 was hij het enigste paard dat met vier verschillende ruiters (Ludger Beerbaum, Ludo Philippaerts, Jos Lansink en Jeroen Dubbeldam) 4-maal foutloos bleef. CANABIS Z presteerde later zeer goed op internationaal niveau in wedstrijden van 1.50 – 1.60 m.

Uit een klein aantal dekkingen leverde Canabis Z al vijf internationale springpaarden! Bij het kennerspubliek zijn Canabis Z afstammelingen een gegeerd product.

Canabis Z vertegenwoordigt de alom bekende Holsteiner sportleverancier Contender. Contender is de zoon uit de beroemde merrie Gofi ne en is net als zijn vader Calypso II zeer succesvol in de Hannoveraanse fokkerij. Zijn formidabele springtechniek heeft Canabis Z zonder twijfel meegekregen van Contender.

De moeder van Canabis Z, Eileen III, gaat via de springpaardenleveranciers Silvester en Cor de la Bryère, terug op de merrie Palestine (L’Amour). Op de najaarsveiling in Holstein 1987 ging Carillon, een Caletto II-zoon uit Palestine, voor een destijds recordbedrag van DM 140.000,- over in handen van de bekende internationale springruiter Willi Mellinger. Ook leverde Palestine in combinatie met Othello en Cor de la Bryère de producten Olympic Dream en Cordelabryère, die beiden succesvol deelnamen aan de Bundeschampionat.
Net als de goedgekeurde hengst Gambo (Galvani I) stamt Palestine af van de merrie Censur, een dochter van Markgraf die verder het bloed voert van Meisterschütz en First. De laatsgenoemde hengst is mede verantwoordelijk voor de genetisch vastgelegde springaanleg van het Holsteinse paard.

  »  Voorwaarden & dekgeld
  »  Bestelformulier

Video's

video


Nieuwsberichten

Canabis Z (14-04-2012)
Cadjanine Z ( V- Canabis Z ) naar Grégory Wathelet (02-03-2012)